Pametne kuće sve više postaju dio svakodnevnice, a na tržištu je i veliki broj uređaja koji se trude ponuditi odgovarajuća pmaetna kućna rješenja. Tako je i Samsung predstavio tri nova SmartThings uređaja.

Jedan od njih je Smart Camera, a iz kompanije tvrde da je uređaj sposoban razlikovati ljude, kućne ljubimce i objekte, te će kao takav korisnici biti u mogućnosti prilagođavati notifikacije koje žele primati. Biće integrisana i dvosmjerna audio komunikacija, a vidno polje kamere pokriva ugao od 145 stepeni.

Drugi možda zanimljiviji uređaj je Smart Plug, pametni utikač u koji možete uključiti druge uređaje i kontrolisati ih na daljinu. Iako se još uvijek svodi na uključivanje i isključivanje napajanja, pametne utičnice još uvijek mogu biti korisne u nekim slučajevima kao što je kućna rasvjeta.

Govoreći o rasvjeti, želite li više kontrole nad svojom kućnom rasvjetom koju recimo možete kontrolisati pomoću glasovnih kontrola uz podršku Bixby, Google Assistant i Alexa digitalnih asistenata, Samsung je predstavio i pametnu sijalicu - Smart Bulb.

SmartThings Camera košta 90 dolara, Wi-Fi Smart Plug 18 dolara, dok će Smart Bulb imati cijenu od 10 dolara.

1/1