Activision i Infinity Ward su krajem maja najavili novi nastavak Call of Duty sage, potvrdivši ono što su mnogi i očekivali - nakon Black Opsa 4, vrijeme je za novi Modern Warfare.

No, za razliku od prošlogodišnjeg nastavka, u kojem smo uživali u vrhunskom Blackout battle royale modu, izgleda kako nam Modern Warfare nažalost neće ponuditi ništa slično. Sa druge strane, igra donosi klasičnu singleplayer kampanju, tokom koje ćemo se družiti sa nekim dobro poznatim likovima iz serijala - uključujući i kapetana Pricea.

1/1

Iz Infinity Ward obećavaju intrigantnu kampanju koja bi nam navodno trebala dokazati ono što već znamo - da je rat pakao - dok će se isti taj rat pretvoriti u zabavu u kompetitivnom multiplayeru. Štaviše, novi Call of Duty donosi podršku za kros-platformski multiplayer, što će reći da ga možemo igrati zajedno sa svim ostalim igračima, neovisno od platforme na kojoj su kupili igru.

Pored toga, od igre možemo očekivati i specijalni set kooperativnih multiplayer misija, kao i potpuno novi grafički engine koji vizuale približava fotorealizmu više nego ikada prije.

Call of Duty: Modern Warfare stiže 25. oktobra i to u verzijama za PC, PlayStation 4 i Xbox One.