Apple je na tržište izbacio osvježene modele svojih 15 i 13-inčnih MacBook Pro laptopa, što se prije svega odnosi na nove procesore, te popravke vezane za tastaturu sa kojom su mnogi korisnici imali problema.

Novi 15-inčni MacBook Pro sada nudi konfiguracije sa Intelovima procesorima devete generacije. Osnovni model kreće sa 2.6GHz šestojezgrenim i7 procesorom (turbo mod do 4.5GHz), iznad njega slijedi osmojezgreni i9 procesor koji radi na 2.3GHz, a postoji i prilagođena opcija sa osmojezgrenim i9 procesorom koji ima 2.4GHz radni takt i turbo režim do 5.0GHz.

Manji brat od 13-inča koji dolazi za Touch Barom, također je dobio osvježenje sa novim procesorima. Osnovni model sada ima osmu generaciju četverojezgrenog 2.4GHz i5 procesora, dok će top ponuda biti modeli sa četverojezgrenim i7. Grafički procesori i sve ostale specifikacije ostaju iste.

Osim procesora Apple navodi kako je butterfly mehanizam za tastature koji je nedavno uveo na MacBook laptope, popravio sa ugradnjom novih materijala u dijelove, te bi problemi na koje su se žalili korisnici trebali biti rješeni.

1/1