Iako je već i pticama na grani jasno kako iduće godine možemo očekivati novu generaciju konzola, moramo priznati da nas je Sony protekle sedmice uspio iznenaditi objavivši prve detalje o sljedećoj generaciji PlayStation hardvera.

Osnovu novog PlayStationa će činiti AMD-ov procesor sa 8 jezgri baziran na trećoj generaciji Ryzen čipova, dok će mu društvo praviti specijalni AMD-ov Navi GPU sa podrškom za napredni sistem ray-tracing osvjetljenja.
Pored toga, u novom PlayStationu možemo očekivati i specijalni AMD-ov čip za 3D audio, kao i SSD disk koji bi navodno trebao biti brži od bilo kojeg SSD rješenja trenutno dostupnog na tržištu. Sony je također potvrdio kako će njihova nova konzola podržavati i 8K rezolucije, kao i originalni PlayStation VR headset, a raduje nas i podatak kako će novi PlayStation podržavati sve igre objavljene na prethodnoj generaciji Sonyjeve konzole.

Nova generacija PlayStation konzola se na tržištu očekuje 2020., a pretpostavlja se kako ćemo nešto više detalja o njoj dobiti krajem ove ili početkom iduće godine.

1/1