Samsung je nekoliko dana uoči ovogodišnjeg Mobile World Congressa predstavio dugo očekivanu Galaxy S10 porodicu pametnih telefona, koja uključuje čak četiri različita modela.

Prvo što ćete primjetiti na S10 telefonima je svakako njihov Dynamic AMOLED ekran sa ultra-tankim ivicama, podrškom za HDR10+ i integrisanim ultrazvučnim čitačem otisaka prstiju, koji umjesto 2D slike otisaka čita njihove 3D konture.

Osim toga, Samsung je svoj novi flagship opremio i sa Pro-Grade kamerom sa čak tri senzora i podrškom za digitalnu stabilizaciju slike prilikom snimanja 4K videa, dok će ljubitelje selfija obradovati podatak kako čak i selfie kamera ovaj put nudi podršku za snimanje 4K fotki i videa.

Naravno, podrška za bežično punjenje se podrazumijeva, baš kao i integrisana umjetna inteligencija i Samsungov Bixby digitalni lični asistent, koji bi korisnicima trebali dodatno olakšati život.

S10 porodica uređaja će, kao što smo već rekli, uključivati četiri telefona - regularni Galaxy S10 tako donosi 6,1, a S10+ 6,4-inčni Quad HD+ ekran, dok će manje zahtjevnim korisnicima vjerovatno biti dovoljan i 5,8-inčni S10e sa nešto slabijim, ali i dalje impresivnim specifikacijama.

Na kraju, tu je i Galaxy S10 5G, koji je prema riječima ekipe iz Samsunga kreiran za korisnike koji “žele više od svega i spremni su za najbrže dostupne i najmoćnije funkcije".

Galaxy S10 telefoni se u prodaji očekuju u martu - i to po cijenama od 1.499 KM, koliko će vas koštati S10e, pa do 1.999 KM, koliko će koštati S10+.

1/1