Osim Noći vještica, kraj oktobra nam je ove godine donio i najave nekoliko noviteta iz Applea - uključujući nove modele iPad Pro tableta i ultra-tankih MacBook Air laptopa.

Novi iPad Pro će tako biti dostupan u varijantama sa 11 i 12,9-inčnim Liquid Retina ekranima, koje uz to krasi i frekvencija osvježavanja od 120 Hz, kao i znatno tanje ivice nego na prošloj generaciji Appleovih tableta.

Pored toga, ovogodišnji iPad Pro donosi i novi A12X Bionic čipset sa octa-core procesorom i grafičkim čipom sa sedam jezgri, koji mu omogućavaju da bez problema pokreće punokrvne verzije Photoshopa i AutoCAD-a, te se brinu za performanse koje su navodno bolje od 92% laptopa na današnjem tržištu.

Kada je u pitanju memorija, Apple će u prodaju pustiti modele koji nude od 64 gigabajta, pa sve do 1 terabajta prostora za pohranu podataka, a na listi specifikacija ćete pronaći i USB-C port, kao i podršku za Face ID, koja mijenja Touch ID senzor sa starijih modela.

iPad Pro 11 i iPad Pro 12.9 će se na tržištu naći 7. novembra, a koštaće vas od 800 do 1.550 dolara.

Sa druge strane, novi MacBook Air će ljubitelje kvalitetnih prenosnika obradovati sa 13,3-inčnim Retina ekranom rezolucije 2.560 x 1.600 piksela i 50% tanjim ivicama u odnosu na svog prethodnika.

Ostatak specifikacija Appleovog novog laptopa uključuje Intelove Core i5 procesore osme generacije i do 16 GB radne memorije, a tu su još i podrška za Touch ID, SSD diskovi kapaciteta do 1,5 TB, te baterija koja će mu obezbijediti do 13 sati autonomije.

Novi MacBook Air u prodaju stiže kada i novi iPad Pro - što će reći 7. novembra - a koštaće vas 1.199 dolara i više, ovisno od odabranih specifikacija.

1/1