Telemach i United Grupa predstavili su EON, prvi smart boks u regionu koji spaja televizijske sadržaje sa android TV digitalnim servisima i aplikacijama, čime svaki TV postaje Smart TV.

Korisnici će na svom televizoru moći da gledaju kanale iz Telemach ponude, koriste sve EON napredne funkcionalnosti, kao i sve android TV servise: You Tube, Google Play Music, Google Play Movies & TV, na Google Play Games skidaju i igraju igrice, kao i da koriste na hiljade drugih aplikacija iz Google Play Stora.

"Telemach zajedno sa ostalim kompanijama UG je oduvijek prepoznatljiv inovator na tržištu i neko ko donosi nove tehnologije. I ovoga puta smo se obavezali da najsavremenije svjetske tehnologije omogućimo dostupnim i svojim korisnicima i da donesemo svjetske trendove u Bosnu i Hercegovinu. Viziju United Grupe sprovelo je u djelo 70 ljudi, pretežno softverskih inženjera i tehnoloških eksperata iz cijelog regiona. Ponosan sam na njih jer smo kreirali proizvod koji nemaju ni mnogo veće kompanije" – izjavio je Admir Drinić, gerenalni direktor kompanije Telemach.

Uz EON smart boks dolazi i novi daljinski upravljač sa bluetooth-om i glasovnom pretragom, koji značajno olakšava pretragu sadržaja. Korisnici će moći da upere daljinski bilo gdje i promijene kanal ili da jednostavno glasovnim komandama pretražuju sadržaj koji žele da gledaju.

“EON je najveća tehnološka inovacija u regionu koja donosi potpuno novo iskustvo gledanja televizije. Danas je naša EON platforma dobila ključni proizvod – EON smart boks. EON pruža isto iskustvo na svim uređajima, što znači da su televizori, računari, telefoni i tableti međusobno sinhronizovani, tako da će, na primjer, korisnici moći da započnu gledanje filma iz Video kluba na telefonu, a nastave na televizoru,” – izjavio je Kenan Đonko, CMO u Telemach-u.

Od sada će svi kanali na EON platformi imati opciju 7 dana gledanja unazad. Video klub će biti još bogatiji sa preko 12 500 naslova domaćih i stranih filmova i serija i rašće konstantno. Nakon postavljanja HD kao standarda, Telemach ide korak dalje i donosi prvi u zemlji kanal u 4K rezoluciji - SK 4K, na kojem će već u oktobru moći da se prate prvi prenosi: 21.10. Formula 1 Usa Grand Pri i 28.10. utakmica La Lige Barcelona – Real Madrid. Sve nove funkcionalnosti, veći izbor naslova i kanala i još veće brzine interneta, biće dio novih EON paketa, koji su dostupni već od 18. oktobra.

EON, kao i buduće servise, United Grupa i Telemach nastaviće da grade zahvaljujući regionalnoj GIGA mreži, najvećoj mreži najnovije generacije u našem regionu.

1/1