Ono što se nagađalo da bi se prvo moglo pojaviti na sljedećem Galaxy S10 premium telefonu, Samsung je predstavio na njihovom novom uređaju iz srednjeg segmenta. Naime, novi Galaxy A9 donosi četiri stražnje kamere i to primarnu od 24 megapiskela, 5 megapiskelnu zaduženu za efekat dubine, 8 megapikselnu sa ultra-širokim objektivom, te 10 megapikselnu za tele-foto mogućnosti sa 2x optičkim zumom.

Ostale specifikacije uključuju 6,3-inčni Super AMOLED Infinity Display sa Full HD+ rezolucijom (2.200x1.080), 2.2GHz octa-core Snapdragon 660 procesor, i dolazi sa 6 ili 8 GB RAM memorije. Interna memorija se kreće od 128 do 512 GB uz mogućnost proširenja micro SD karticama, te baterija kapaciteta 3.800 mAh.

Sa prednje strane je i 24 megapikselna selfie kamera, dolazi sa Oreo 8.0 verzijom Androida, te integriše i sigurnosne funkcije poput čitača otisaka prsta i podrške za Face Unlock, odnosno otključavanja telefona prepoznavanjem lica korisnika.

Galaxy A9 bit će dostupan u tri jedinstvene boje – crnoj, plavoj i ružičastoj, sa elegantnim i ergonomskim dizajnom, koji se odlično uklapa u dlan zahvaljujući zakrivljenoj staklenoj površini kućišta, a na tržipte stiže polovinom novembra po za sada nepozntoj cijeni.

1/1