Microsoft je na nedavno održanom eventu u New Yorku predstavio nove članove svoje Surface porodice uređaja: Surface Pro 6 tablet, Surface Laptop 2, Surface Studio 2 all-in-one PC, kao i nešto potpuno neočekivano - Surface Headphones slušalice.

Surface Pro 6 tako prelazi na 8. generaciju Intelovih Core procesora sa četiri jezgre, te donosi 12,3-inčni PixelSense ekran, bateriju koja će izdržati 13,5 sati, kao i performanse za 67% bolje u odnosu na svog prethodnika.

Još veći skok u performansama će primjetiti kupci Surface Laptopa 2, koji navodno nudi i do 85% bolje performanse u odnosu na originalni Surface Laptop zahvaljujući pojačanom hardveru.

I tu dolazimo do Surface Studio 2 all-in-one računara, koji donosi 35% bolje performanse u odnosu na svog prethodnika, za što su zaslužni prije svega Intelov Kaby Lake procesor sedme generacije i GeForce GTX 1060 i 1070 grafičke kartice.

Osim toga, na listi specifikacija novog Studia ćete pronaći do 32 GB RAM-a, SSD diskove kapaciteta do 2 TB, USB-C priključke, kao i ugrađenu podršku za bežične Xbox kontrolere.

Surface Pro 6 i Laptop 2 se u prodaji očekuju sredinom oktobra, dok Studio 2 na police trgovina stiže u novembru - sa tim da će vas njegov najjeftiniji model koštati nemalih 3.499 dolara.

Očekivano, premium cijena krasi i Surface Headphones slušalice, koje će vas koštati 349 dolara, što je cijena za koju dobijate mogućnost poništavanja vanjske buke jačine do 40 dB i detaljne opcije za njeno podešavanje.

Pored toga, Surface Headphones donose i podršku za Cortanu, a ljubitelje ekstravagantnih kontrola će obradovati podatak kako glasnoću zvuka mogu podešavati putem samih školjki slušalica osjetljivih na dodir.

Nažalost, datum početka prodaje Surface slušalica za sada nije poznat.

1/1