Finalni 'leak' prije izlaska telefona na tržište

Izgleda kako je neko u LG-u prerano povukao okidač, pa su tako na zvaničnom LG sajtu jučer osvanuli novi detalji o njihovom G3 pametnom telefonu, koji bi u prodaju trebao stići već danas. Finalne specifikacije telefona tako uključuju 5,5-inčni quad HD ekran, 12MP kameru sa stražnje strane (sa podrškom za stabilizaciju slike), izmjenjivu 3.000mAh bateriju i podršku za bežično punjenje, a tu je i novi Smart Notice softver.

Detalji o ostatku hardverskih specifikacija još uvijek nisu poznati, ali bi LG G3 - ako je vjerovati ranijim glasinama - trebao raditi na Snapdragon 801 procesoru i 2GB RAM memorije. Osim toga, glasine su spominjale i 16GB memorije za pohranu podataka, uz podršku za do 2TB uz korištenje microSD kartica, a za sve ostale detalje ćemo ipak morati sačekati zvanične informacije koje bi trebale biti dostupne već danas.

UPDATE: LG je na zvaničnom predstavljanju, koje se dešavalo paralelno čak u šest gradova na svijetu (New York, London, San Francisco, Seul, Singapur i Istanbul), konačno otkrio sve detalje vezane uz svoj novi flagship, model LG G3. Pored već poznatih informacija o Quad HD ekranu veličine 5,5 inča, G3 posjeduje i kameru od 13 megapiksela sa Laser Auto Focus opcijom, a koja korištenjem laserskih zraka omogućava superbrzi fokus i depth-of-field fotografije kakve nudi novi One, Galaxy S5 ili PureView Refocus aplikacija. Procesor je Snapdragon 801 sa četiri jezgre koje kucaju na 2,5 Ghz, dok telefon dolazi u dvije verzije, sa 2 ili 3 GB RAM memorije, te 16 ili 32 GB prostora za pohranu podataka.

Tijelo donekle prati Arc Flow dizajnersku viziju, te su tu i dalje prisutna Rear Key dugmad sa zadnje strane uređaja, ali koja su ovaj put nešto bolje dizajnirana. Softverski, LG se odlučio za modificiranje svog GUI-a, te prateći novu dizajnersku filozofiju imena Simple Is The New Smart je najavio čistiji i efikasniji interfejs na G3 modelu. Pored toga, tu je i gomila novih Smart funkcija implementiranih u skladu sa "Learning From You" programom, te smo tako dobili LG verziju Smart tastature, zatim Smart Notice koji je svojevrsna LG verzija Google Now servisa, kao i nekoliko sigurnosnih opcija poput KnockON, ContentLock i Killswitch - sa posljednjim možete onemogućiti kradljivce vašeg telefona da se detaljno pozabave sa vašim podacima.

LG G3 se od danas može kupiti u Južnoj Koreji, dok se dolazak na ostala tržišta očekuje uskoro - u Evropi, cijena bez ugovora će se kretati oko 550€.  

1/1