Osim iPhone XS i XS Max perjanica, Apple je predstavio iPhone XR, koji će vjerovatno biti i najinteresantniji većini korisnika. U poređenju sa njima, XR dijeli dosta toga, ali se i razlikuje po mnogo čemu.

Ima isti A12 Bionic čip, koristi istu TrueDepth kameru sa Face ID tehnologijom za otključavanje uz pomoć prepoznavanja lica, te će pokretati isti Apple iOS 12 operativni sistem. Prva razlika tiče se 6.1-inčnog "Liquid Retina" ekrana koji dolazi sa rezolucijom od 1.792 x 828 piksela, te ima isti urez za kameru na vrhu, što je vizuelno slično, ali znatno slabije od "Super Retina" tehnologije koju koristite njegova skuplja braća.

Aluminijumsko i stakleno kućište u XR verziji ima samo IP67 certifikat, što ga čini otpornim na prašinu i vodu, dok IP68 kod XS modela osigurava i ozbiljnije potapanje u vodu, te otpornost na različite promjene temperature. Tu je i razlika u kameri, jer XR umjesto dvostruke kamere koristi samo jednu od 12 megapiskela, dok ona prednja ima senzor od 7 megapiskela. Obzirom da su ciljna grupa mlađi i manje zahtjevni korisnici, iPhone XR dolazi u šest različitih boja, a u zavisnosti od količine interne memorije (64GB, 128GB, 256GB), zavisiti će i njegova cijena koja kreće od 749 američkih dolara.

1/1