Sony je predstavio svoju novu liniju SD memorijskih kartica pod nazivom Tough, a za koje tvrde da su najotpornije i najbrže kartice ikad napravljene. Nove UHS-II SD kartice nose SF-G TOUGH specifikaciju i dizajnirane su za sve korisnike koji žele da sadržaj na njima ostane siguran nakon što su izvađene iz kamera.

Dok je većina današnjih SD memorijskih kartica kreirana iz tri dijela, Sony Tough imaju monolitnu strukturu iz jednog dijela i bez praznog prostora unutar kartice, što ih čini do 18 puta jačim od ostalih kartica. Potpuno zatvorene, sa dizajnom bez prekidača za zaštitu od pisanja i bez vidljivih rebara, ove kartice su otporne na padove sa visine od 5 metara, te na rendgenska, magnetna i antistatična zračenja, imaju UV zaštitu, kao i IPX6 i IPX8 certifikate što znači da su otporne na prašinu i vodonepropusne su.

Osim ekstreme izdržljivosti, ove kartice nude i velike brzine pisanja - do 299 MB/s i brzine čitanja do 300 MB/s. Kartice će biti dostupne sa kapacitetima od 32, 64 i 128 GB, a cijene i dostupnost naknadno će biti objavljeni.

1/1