U nastojanju da izbjegnemo što je moguće više detalja o novoj Red Dead igri - kako sebi ne bi upropastili čari otkrivanja njenog svijeta, naravno - odlučili smo da uopšte gledamo gameplay trailere za istu. Uostalom, već znamo da je u pitanju prequel originalnog Redemptiona koji izgleda i zvuči odlično, a upoznati smo i činjenicom da priča igre prati Arthura Morgana i bandu čiji je član svojevremeno bio i naš dragi John Marston.

1/1

No, to što ih nemamo namjeru gledati ne znači da Red Dead Redemption 2 gameplay trailere nećemo podijeliti sa vama, usput pokušavajući da pretpostavimo šta nam donosi Rockstarov novi western. Ukratko, imamo dojam da ćete u traileru vidjeti:

- Divlji Zapad koji nikada do sada nije izgledao ovoliko dobro;
- Konje koji nikada do sada nisu bili ovoliko dobro animirani;
- Bogatu ponudu revolvera i pušaka sa kojima ćemo rasipati olovo;
- Podjednako bogatu ponudu sporednih aktivnosti poput dobrog starog pokera;
- Detaljno razrađen lov - a čuli smo da ljudi spominju i ribolov;
- Mogućnost nošenja različitih šešira;
- Mogućnost izbora da li ćete biti dobar, loš ili zao;
- Jesmo li spomenuli fantastične vizuale i vrhunsku atmosferu?

OK, znamo da nismo bili pretjerano ambiciozni sa ovim predviđanjima, ali barem nismo pretjerali sa igrom riječi i ubacivanjem imena svih mogućih western filmova u svaku drugu rečenicu (nema na čemu).

A sada bježimo offline i spremamo se za novo odigravanje originalnog Red Dead Redemptiona, uz koji će čekanje 26. oktobra - za kada je najavljen izlazak novog nastavka na PlayStationu 4 i Xboxu One - biti koliko toliko lakše.

...ili se barem tome nadamo, dok vi upijate sve te slasne detalje iz trailera u nastavku: