Kao i prethodnih nekoliko godina, Microsoft je i ovog maja na svojoj Build konferenciji ugostio brojne developere koji koriste njihove servise i platforme, predstavljajući razne novitete koje možemo očekivati u nadolazećim mjesecima.

Prvi od navedenih noviteta koji nam je zapao za oko je aplikacija Your Phone, koja će korisnicima omogućiti da sinhronizuju svoje iOS i Android telefone sa Windowsima 10, te da šalju poruke, ali i da pristupe fotografijama i notifikacijama sa svog telefona na desktopu.

Pored toga, Microsoft je predstavio i mobilnu verziju nove Windows 10 opcije Timeline, koja će korisnicima njihovih mobilnih aplikacija omogućiti da pristupe svojoj historiji rada u istim, te da je sinhronizuju sa desktopom. Timeline će na Androidu biti dostupan unutar Microsoft Launchera, dok će ga iOS korisnici pronaći unutar mobilne verzije Microsoft Edge web browsera.

Od noviteta koje možemo očekivati na Windowsima 10, ističe se mogućnost kombinovanja različitih prozora u svojevrsne setove, unutar kojih će svaki prozor biti dostupan kao zaseban tab u web browseru, a Microsoft je developere aplikacija sa Windows Storea obradovao podatkom kako će od sada umjesto standardne provizije od 30%, uzimati znatno manju proviziju od tek 5%.

1/1