U organizaciji domaćeg ureda Microsofta i ove godine smo imali priliku prisustvovati njihovoj NetWork konferenciji - i to 8. po redu, koja je održana od 18. do 20. aprila u Neumu, pod sloganom "make it cLoud".

Preko 1.000 učesnika na konferenciji je moglo izabrati između niza kvalitetnih i informativnih predavanja, koja su održana u šest tematskih cjelina, osmišljenih da svim zainteresovanim ponude interesantne teme.

Na konferenciji je bilo riječi o različitim primjenama Azure platforme u svakodnevnom poslovanju, a spomenuta je i vještačka inteligencija koja zaživljava u svim domenima i preuzima uloge koje su nekada bile namijenjene isključivo čovjeku o čemu su govorili Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH i Kadir Şener, regionalni direktor Azure marketinga.

Zainteresovani učesnici su također imali priliku slušati o praktičnim primjenama Office 365, Windows 10 i poslovnim rješenjima Dynamics 365.

Pored predavača iz partnerskih kompanija, veliko interesovanje je probudilo predavanje svjetski poznatog stručnjaka Paule Januszkiewicz, koja je govorila o opciji da informatičar djeluje kao hacker kako bi se zaštitili resursi kompanija, kao i o upravljanju identitetima.

8. NetWork konferenciju je rezimirao Enis Šahinović, direktor konferencije, koji je istakao da je ponosan na činjenicu koliko je NetWork dobio na značaju i na veličini, te kako je ovo do sada bila, po svim kriterijima, najraznovrsnija i najkvalitetnija konferencija, koja je rezultovala velikim prenosom znanja i uspostavljanjem poslovnih kontakata.

1/1