Kompanija Logosoft Sarajevo je osmi put zaredom, generalni (platinum) sponzor Microsoft NetWork konferencije, najveće poslovno-tehnološke konferencije u Bosni i Hercegovini koja se održava od 18. do 20. aprila u Neumu, pod sloganom „Make IT cloud“.

"Kompanija Logosoft je Platinum sponzor Microsoft NetWork konferencije još od prvog konferencijskog izdanja u 2011. godini te nam je izuzetno zadovoljstvo da smo ponovo u prilici da sa Logosoftom sarađujemo na najvećoj poslovno-tehnološkoj konferenciji u Bosni i Hercegovini. Microsoft NetWork konferencija bilježi kontinuiran rast broja učesnika i količine ponuđenog sadržaja, a ove godine našim učesnicima pored preko 80 predavanja raspoređenih u 6 sala, prije samog otvaranja konferencije ponudit ćemo i dvije izuzetno zanimljive radionice posvećene DevOpsu te načinima na koje Microsoft štiti podatke korisnika u cloudu, uz predavanja u sklopu Business Day konferencijskog dijela koji je također otvoren za sve učesnike, a na kojem će se i kolege iz Logosofta obratiti te predstaviti svoje nove usluge.", rekao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Kao prvi Microsoft partner u BiH, sa preko 20 godina direktnog poslovanja sa Microsoftom na globalnom i lokalnom nivou, Logosoft i na ovaj način pokazuje svoju opredijeljenost za nastavak partnerskog odnosa i međusobne podrške.

Drago nam je da svake godine možemo dati svoju punu podršku MS NetWork konferenciji. Vjerujemo da je konferencija nakon 8 uspješnih godina postala respektabilan brend u cijeloj regiji, što najbolje pokazuje veliki broj domaćih i regionalnih predavača svake godine. Mi u Logosoftu se posebno radujemo danima konferencije, jer iskustva ranijih godina pokazuju da su dobro druženje, mnogo znanja i odlična zabava zagarantovani“, izjavio je Damir Dizdarević, direktor Logosofta.

Kompanija Logosoft ove godine na konferenciji prezentira rješenja iz Logosoft Security365 portfolia, skupa rješenja iz oblasti sigurnosti koja adresiraju ključne bezbjedonosne izazove sa kojima se susreću sve kompanije, a posebno kompanije koje rade sa visoko povjerljivim tipovima podataka.

1/1