Kao i svake godine, CES nam je i ovaj put donio gomilu interesantnih noviteta - od kojih će ljubiteljima virtuelne realnosti vjerovatno najzanimljiviji biti Vive Pro, nova verzija HTC-ovog VR headseta.

1/1

Vive Pro donosi par OLED ekrana rezolucije 2880 x 1600 piksela, što predstavlja rast od čak 78% u odnosu na broj piksela koje je prikazivao originalni Vive, a tu su i integrisane slušalice sa podrškom za 3D zvuk, kao i set od dva mikrofona sa podrškom za poništavanje vanjske buke.

Pored toga, HTC se hvali i sa poboljšanom ergonomijom, a vrijedi napomenuti kako će novi Vive podržavati baznu stanicu svog prethodnika, što bi korisnicima trebalo olakšati nadogradnju sa starog modela na novi - i usput je učiniti nešto jeftinijom.

Vive Pro bi se na tržištu trebao naći u prvom kvartalu ove godine, dok će HTC do kraja godine ponuditi i paket koji uključuje Vive Pro i nove bazne stanice, ali i poseban Vive Wireless Adapter, koji će korisnicima omogućiti da svoj Vive, odnosno Vive Pro koriste i u bežičnom modu.