Kompanija Corsair je prije nekoliko dana predstavila svoju najnoviju gaming periferiju, koja bi mogla biti privlačna čak i korisnicima koji nisu strastveni igrači.

Corsair K63 tako predstavlja bežičnu mehaničku tastaturu sa Cherry MX Red mehaničkim tipkama i baterijom koja joj može obezbijediti čak 75 sati autonomije, a na listi specifikacija se našlo i danas standardno pozadinsko osvjetljenje za njene tipke, kao i nešto manje standardna podrška za enkripciju, koja bi sve što otipkate na tastaturi trebala zaštiti od neželjenih pogleda na lokalnoj bežičnoj mreži.

1/1

Sa druge strane, MM1000 podloga za miš donosi USB Micro-B, Type-C i Lightning Qi adaptere za punjenje različitih uređaja, ali i podršku za Qi standard za bežično punjenje. Drugim riječima, Corsair MM1000 žete moći koristiti ne samo kako bi napunili bateriju svog bežičnog miša, već i svoje pametne telefone - kakvi su recimo iPhone 8 i Samsung Galaxy S8.

K63 i MM1000 se u prodaji očekuju ovog mjeseca, sa tim da će vas K63 tastatura koštati 130, a MM1000 podloga za miš 108 američkih dolara.