U S One Sky Bar-u hotela Courtyard by Marriott, bh.kompanija QSS upriličila je druženje sa partnerima povodom 20.rođendana i proslave još jedne uspješne poslovne godine. Ova kompanija tokom dvije decenije, izrasla je u lidera digitalne transformacije u BiH, a iza sebe ima preko 500 realiziranih projekata,te više od 1000 digitaliziranih bh. kompanija, agencija i organizacija. U ime QSS-a, prisutnima se obratio direktor Isan Selimović i rekao nešto više o QSS-ovim planovima i trenutnoj situaciji na tržištu.

"Već nekoliko godina unazad smo kao ekonomija u jednoj ozbiljnoj transformaciji, neki kažu digitalnoj, drugi opet kažu u poslovnoj transformaciji, ali svi se slažu da je ova posljednja transformacija jedna od najdubljih i najizazovnijih pogotovo za organizacije koje su već duži niz godina na tržištu poput nas. Mijenjaju se kanali komunikacije, prodaje, digitaliziraju se dobra i usluge, mijenjaju se organizacijske strukture, kolaboracija i radna mjesta, kao i kompletni poslovni modeli. Dolaze i već su tu neke nove kompanije i organizacije koje nisu opterećene prošlošću i koje su digitalne od samog svog nastanka, te postižu izuzetne rezultate i redefiniraju kompletna tržišta”, rekao je Isan Selimović, direktor QSS.

Inače, poslovni jubilej QSS obilježen je nedavno i uspješnom organizacijom regionalne konferencije o digitalnoj transformaciji ”Bosnia goes digital”, na kojoj su svoja iskustva podijelili predvodnici digitalne transformacije u svijetu i regiji, te predstavnici domaćih kompanija.

1/1