Sarajevski QSS, jedna od vodećih IT kompanija za programska i cloud rješenja te sistemske integracije u regiji, u sklopu obilježavanja 20 godina upsješnog poslovanja u kojima su uspješno digitalizirali poslovanje preko 1000 bh kompanija, agencija i organizacija. organizovala je regionalnu konferenciju o digitalnoj transformaciji BiH pod nazivom ”Bosnia goes digital”.

Cilj konferencije održane u modernom i ugodnom ambijentu Mixer House Sarajevo, bio je istaknuti veliki potencijal koji digitalna transformacija ima za razvoj privrede, ali i čitavog društva u BiH. Digitalna transformacija otvara nove poslovne modele i prilike te stvara novu dodatnu vrijednost, kako za biznise tako i za građane.

U sklopu konferencije uz Isana Selimovića iz QSS-a sudjelovali su Mislav Slade-Šilović, viši menadžer konzultantske kuće PricewaterhouseCoopers, te na posebnoj panel raspravi i Davor Tremac, direktor za jugoistočnu Europu kompanije Uber, Dejan Ljuština, partner u PricewaterhouseCoopers, Sonja Popović, direktorica za Hrvatsku u kompaniji SAP, Jasmin Marić, direktor poslovnog razvoja tvrtke Olx, te Nedim Hamzić, menadžer Odjela za odnose sa javnošću i standardizaciju iz Lutrije BiH.

Digitalna transformacija nezaustavljiv je proces podržan novim digitalnim tehnologijama koji zahtjeva prilagodbu poslovnih modela, ali način razmišljanja kompanija širom svijeta, pa onda i u BiH. Taj proces predstavlja veliku priliku za povećanje konkurentnosti lokalne privrede, ali i veliku prijetnju u slučaju da lokalne kompanije zaostanu u toj prilagodbi, bio je zaključak održane panel rasprave.

1/1