Metro 2033 i Metro: Last Light u novom ruhu

Iako je next-gen verzija drugog nastavka Metro sage, podnaslova Last Light, bila najavljena još prošle godine, Deep Silver i 4A Games su jučer konačno i zvanično najavili Metro Redux. A ukoliko se sad pitatešta je Redux, imamo dojam da niste pratili glasine koje su Internetom kružile već neko vrijeme, a koje je Deep Silver ubrzo i potvrdio - riječ je o kompilaciji koja donosi remasterizovane verzije obje Metro igre - i Metro 2033 i Metro: Last Light.

1/1

Redux verzije Metro igara će tako biti unaprijeđene sa novim grafičkim efektima, a pored toga, Redux verzija originalne igre će biti bogatija za unaprijeđeni engine iz Last Lighta, što u Metro 2033 osim poboljšane grafike donosi i novi AI, mehaniku brisanja maske i još nekoliko gameplay mehanika iz drugog nastavka (kompletnu listu promjena i noviteta potražite ovdje). Također, sudeći prema informacijama koje je objavio Polygon, izgleda kako će se Metro na novim konzolama vrtiti u 60 sličica u sekundi, s tim da će se PlayStation 4 verzija vrtiti u 1080p, a Xbox One u 900p rezoluciji.

Metro Redux se na tržištu očekuje ovog ljeta u verzijama za PC, PlayStation 4 i Xbox One, po cijeni od 40€, dok će zasebne Redux verzije Metroa 2033 i Last Lighta biti dostupne kao PC, PS4 i X1 digital download naslovi, po cijeni od 20€.