Iako je Microsoft tokom svoje ovogodišnje Build 2017 konferencije govorio o novim funkcijama i detaljima koji bi se trebali naći u Fall Creators Update-u, ostali su dužni precizniji datum izlaska ovoga update-a. Tajna je čuvana ipak samo do ovog vikenda, gdje je tokom IFA sajma u Berlinu objavljena je i to da će se Windows 10 Fall Creators Update pojaviti 17. oktobra.

Najavljeno je i to da će se Windows Mixed Reality headset pojaviti istog datuma, a evo i popisa nekih značajnijih funkcija koje će se pojaviti u sklopu Fall Creators Update-a:

- Windows Inking: omogućava crtanje direktno na PDF dokumentima, čime se omogućava lakše i brže komentarisanje i deljenje sadržaja sa drugima.
- Windows Story Remix: koristi umjetnu inteligineciju i mašinsko učenje za organizovanje i transformisanje fotografija i videa u priče uz pomoć Microsoft Grapha za povezivanje korisnika širom uređaja.
- Travel back in time: vraćanje stanja u prošlo vrijeme kako bi ste mogli pronaći nešto na čemu ste radili ranije, bilo prije dva dana ili više mjeseci.
- Clipboard: brzi copy/paste bilo kojeg sadržaja između različitih uređaja
- Updated Game Mode: omogućava igrama da koriste puni procesorski potencijal uređaja, odmah preko novog dugmeta u Game baru.
- Windows Defender: dolazi sa novom pozadinskom cloud inteligencijom za bolju odbranu od ransomware-a i drugih nametnika.
- Eye Control: implementira tehnologija praćenja pokreta očimak što omogućava kucanje i upravljanje mišem za one sa Lou Gehrigovom bolesti.

1/1