Samsung je predstavio tri nova uređaja u svom portfoliu nosivih uređaja: Gear Sport - elegantni i svestrani pametni sat čiji fokus je na fitnessu i koji je otporan na vodu: Gear Fit2 Pro - nadograđenu GPS sportsku narukvicu s pametnim karakteristikama; i Gear IconX - Samsungovu drugu generaciju bežičnih slušalica.

Novi Gear uređaji pomažu u nizu aktivnosti - od detaljnog praćenja fitness aktivnosti do praćenja prehrane i spavanja, kao i motivacijskog coaching-a kao životnog pratioca. Uvođenjem novih pametnih mogućnosti, jednostavna upotreba karakteristika, kao i partnerstvo s vodećim imenima u tehnologiji i fitnessu, Samsung pomaže korisnicima da idu još više od same fizičke spremnosti i da ostvaruju velike stvari.

Kao dio ove ažurirane linije, Samsung je stvorio nove mogućnosti za Gear Sport i Gear Fit2 Pro: vodeće praćenje u industriji na vodootpornost i praćenje plivanje, vrhunski nadzor brzine otkucaja srca, automatsko otkrivanje aktivnosti, personalizirana motivacija, te premium partnerstva.

Gear Sport je moderan, ali praktičan sa minimalističkim kružnim zaslonom, Super AMOLED 1,2-inčnim ekranom i poboljšanim korisničkim interfejsom, što olakšava pregled informacija - čak i kad ste na putu. S Gear Sport korisnici mogu raditi na postizanju ciljeva zdravlja i wellness-a te primati upozorenja o upravljanju prehranom i preporuke aktivnosti čak i kada su izvan mreže. Dizajniran tako da ima vojničku izdržljivost, može se prilagoditi širokom rasponu okruženja. Elegantan, ergonomski oblik koji se može nositi sa raznim šarenim i lako promjenjivim standardnim narukvicama od 20 mm, savršen je za svaku priliku i bez napora možete preći iz teretane u ugodnu noć s prijateljima. Gear Sport će biti dostupan u plavoj i crnoj boji.

Osim novih sposobnosti praćenja otkucaja srca i plivanja, novi Gear Fit2 Pro ima napredni ugrađeni GPS za praćenje vašeg trčanja ili vožnje uz precizno praćenje aktivnosti. Super AMOLED zakrivljeni touchscreen 1,5-inčni ekran u boji i u visokoj rezoluciji čine ažuriranja u realnom vremenu kao i obavijesti, lakšim za čitanje. Potpuno nova, ergonomska narukvica je lagana i udobna za sve aktivnosti. Dostupna u crnoj i crvenoj boji, njen svestrani dizajn je čini elegantnim modnim dodatkom.

IconX bežične slušalice omogućavaju vam da bez napora slušate svoju omiljenu muziku - čineći vašu svakodnevnu vožnju ugodnom ili imajući motivacijski učinak da postignete još bolje rezultate prilikom vježbanja. Možete uživati u muzici u on i offline modu prenoseći pjesme sa pametnog telefona ili PC-a, pristupajući omiljenim melodijama putem Bluetooth veze. Ušne slušalice su i vaša najnovija veza s Bixby-jem. Jednostavnim dodirom i držanjem slušalice možete koristiti svoj glas za upravljanje muzikom ili telefonom - čak i ako ga ne nosite u ruci. Ažurirani dizajn je u crnoj, sivoj i roza boji i još je više ergonomski i laganiji kako bi bile sigurne, udobne i elegantne za upotrebu. S brzim punjenjem i poboljšanim vijekom trajanja baterije do pet sati streaming-a i sedam sati samostalne muzike i do 4 GB interne pohrane, možete uživati u savršenom i potpuno samostalnom iskustvu slušanja muzike.

Za sada nema informacija o dostupnosti i cijenama uređaja.

1/1