20th Century Fox, Panasonic Corporation i Samsung Electronics su objavili novo partnerstvo koje za cilj ima stvaranje otvorene platforme dinamičkih metapodataka koja će biti bez naknade za High Dynamic Range (HDR) u okviru pridruženog programa za certifikaciju i logotip, pod nazivom HDR10+. Tri kompanije će zajedno formirati poslovnu jedinicu za izdavanje licence koja će početi licencirati HDR10+ platformu u januaru 2018. Poslovna jedinica će licencirati metapodatke na više strana: kompanijama koje nude direktan informativni sadržaj, TV uređajima ultra-visoke definicije, Blu-ray uređajima i set-top box proizvođačima, kao i dobavljačima SoC-a, bez naknade, samo uz nominalnu administrativnu taksu.

HDR10+ je najsavremenija tehnologija, koja se temelji na prednostima HDR televizora, koja nudi najbolji mogući doživljaj gledanja za buduće generacije TV ekrana. HDR10+ pruža besprijekoran kvalitet slike na svim ekranima uz osvjetljenje, boju i kontrast automatski optimiziovan za svaku scenu. U prethodnim iteracijama, statičko mapiranje tonova je primjenjivalo fiksno poboljšanje preko čitavog dijela sadržaja. Uz HDR10+ dinamičko mapiranje tonova svaka scena je pojedinačno poboljšana i na taj način pruža živopisne slike i postiže kvalitet slike koji je bez presedana. Ovo novo poboljšano vizuelno iskustvo omogućiće korisnicima da vide slike koje odgovaraju prvobitnoj namjeri koju je sam režiser imao.

20th Century Fox, Panasonic i Samsung najaviće nove detalje o licencnom programu uz demonstraciju HDR10+ tehnologije na CES 2018.

1/1