Po nepisanom pravilu, glasine su nam još davno otkrile skoro sve bitnije detalje o novom OnePlus telefonu. No, njegovo zvanično predstavljanje je svakako vijest vrijedna pažnje, tako da je konačno došlo vrijeme da upoznamo OnePlus 5.

OnePlus 5 donosi 5,5-inčni AMOLED ekran Full HD rezolucije, Snapdragon 835 čipset, te 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, odnosno 8 GB RAM-a i 128 GB memorije za pohranu podataka, ovisno od odabranog modela.

Uz to, neke od ključnih karakteristika telefona uključuju i dual kameru sa stražnje strane, koja kombinuje 16 i 20-megapiskelne senzore kako bi snimala kvalitetne fotografije i u uslovima sa slabijim osvjetljenjem, a tu su i podrška za optičku stabilizaciju slike i do 40% brži autofokus u odnosu na obične smartphone kamere.

Sve te komponente su upakovane u najtanjem OnePlus kućištu do sada, tankom svega 7,25 milimetara, unutar kojeg ćete pronaći i standardni 3,5-milimetarski audio port, te bateriju kapaciteta 3.300 mAh.

OnePlus 5 je već dostupan u nekoliko evropskih država, a koštaće vas 500 eura ukoliko se odlučite za model sa 6 GB RAM-a, odnosno 560 eura ako odaberete model sa 8 GB RAM-a.

1/1