Kompanija ADATA predstavila je D8000L, jednu neobičnu eksternu bateriju koja je istovremeno i jak izvor LED svjetla. Za razliku od drugih eksternih baterija koje imaju ugrađenu funkciju baterijske lampe sa uskim snopom, D8000L ima cijelu gornju stranu prekrivenu LED sijalicama koje čine jedinstven i jak izvor svjetla.

Zato je D8000L mnogo više od obične eksterne baterije. Korisnicima koji provode dosta vremena u prirodi 17 sati osvjetljenja, koliko pruža potpuno napunjena D8000L, je izuzetno korisno. Osvetljenje ima četiri načina rada: standardni, blic, spori blic i za hitne situacije. Svjetlost sa D8000L pokriva široko područje i ima veliki domet, za razliku od baterijskih lampi uskog snopa i kratkog dometa, kakve se najčešće mogu naći na drugim eksternim baterijama i mobilnim telefonima.

D8000L je testiran prema IEC IP54 standardima otpornosti na prašinu i vodu, što znači da veoma dobro podnosi sitne čestice i tečnost. Uz to, presvučen je čvrstim materijalom koji amortizuje udarce, pa je krajnji rezultat proizvod koji savršeno odgovara korištenju u raznim situacijama.

Uz kapacitet od 8000 mAh, D8000L ima dva USB priključka čija je ukupna jačina struje 2,1 A. Korisnici mogu puniti dva uređaja istovremeno kako bi uštedili vrijeme. Cijena i datum dostupnost za sada nisu poznati.

1/1