I dok gledamo kako američki politički sistem puca po šavovima, Ubisoft je prigodno objavio kako će novi Far Cry konačno posjetiti Sjedinjene Američke Države.

Far Cry 5 igrače tako vodi u američku saveznu državu Montana, gdje će se sukobiti sa kultistima i ludim religijskim fanaticima koji teroriziraju lokalno stanovništvo. A osim atmosfere koja se naslanja na aktuelna dešavanja iz stvarnog svijeta, Far Cry 5 donosi i nekoliko gameplay noviteta.

1/1

Prije svega, igrači će na početku igre moći kreirati vlastitog lika, a cijela kampanja će podržavati kooperativni multiplayer za dva igrača. Pored toga, Far Cry 5 će nuditi i mogućnost regrutovanja lokalnog stanovništva u redove pobunjenika, koji će igračima pomoći u borbi sa kultistima, kao i pripitomljavanje divljih životinja koje ćete moći nahuškati na protivnike.

Iz Ubisofta također obećavaju i veću slobodu prilikom odabira načina na koji ćete pristupiti misijama, kao i standardne elemente Far Crya: gomilu oružja, ogromnu open-world mapu, kao i razna vozila u kojima možete putovati tom mapom - uključujući i male avione.

Far Cry 5 stiže na PC, PS4 i Xbox One 27. februara iduće godine.