Nakon što su nas sa dva cinematic trailera uveli u priču Destinyja 2, Activision i Bungie su sada objavili i prvi gameplay trailer, kao i dodatne detalje o svojoj novoj igri.

Destiny 2 ćemo tako moći zaigrati sa tri klase poznate iz originala - sa Titanima, Warlocima i Hunterima - s tim da će svaka od njih nuditi prerađene stare i potpuno nove podklase. Naravno, nova oružja i oprema se podrazumijevaju, kao i veći naglasak na story modu.

1/1

Pored story misija, Destiny 2 će nuditi i nove kooperativne strikeove i novi raid za šest igrača, kao i prerađeni 4-na-4 kompetitivni multiplayer. 

Sve te modove ćemo igrati na četiri potpuno nove lokacije, a posebno raduje uvođenje matchmaking alata za jednostavno udruživanje i igranje raidova.

Uz navedene novitete, Bungie obećava i gomilu drugih poboljšanja, koja bi iskustvo igranja novog Destinyja trebala učiniti znatno ugodnijim u odnosu na original, u što ćemo se i sami moći uvjeriti 8. septembra, kada Destiny 2 stiže na PS4 i Xbox One, odnosno kasnije ove jeseni na PC-u.