Dvije godine nakon što smo prvi put zaigrali Heroes of the Storm, Blizzard nas je odlučio obradovati sa 2.0 verzijom igre.

Pored svih noviteta koje smo dobili tokom prethodnih mjeseci - od gomile novih heroja mapa, pa da potpuno novih gameplay modova - Heroes of the Storm sada postaje bogatiji i za novi sistem progresije, kao i za sistem loot boxova kakav smo vidjeli u Overwatchu.

1/1

No, ni tu nije kraj poboljšanjima koja stižu sa Heroesima 2.0, obzirom da će sada kozmetičke dodatke za heroje biti moguće kupovati i in-game valutom, a ne samo pravim novcem, dok će ljubitelje Overwatcha obradovati novi heroj i mapa koje donosi ova verzija igre.

Naime, Heroese sada možete zaigrati i sa cyber-ninjom Genjijem, koristeći sve njegove skillove na koje ste navikli - od duplih skokova i šurikena, pa do brzinskih eliminacija oslabljenih protivnika. Zajedno sa njim, 2.0 nadogradnja u igru donosi i predivnu Overwatch mapu Hanamura, dajući nam još jedan razlog da se nakon nešto duže pauze konačno vratimo ovoj fantastičnoj Blizzardovoj igri.