Pod sloganom „na sedmom nebu“, uspješno je završena i sedma po redu Microsoft NetWork konferencija, u organizaciji kompanije Microsoft BiH i njenih partnera. Tokom protekla tri dana u Grand Hotelu Neum, čak 900 učesnika prisustvovalo je na 80 održanih predavanja, a na jednom mjestu okupili su se brojni IT stručnjaci i predavači, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i regiona.

Na konferenciji su predstavljena nova rješenja, a održan je i okrugli stol o temi ''Cyber sigurnost'' gdje je ukazano da je i Bosna i Hercegovina među najugroženijim zemljama u regionu sa aspekta ranjivosti informacionih sistema. Naš krivični zakon je zadovoljavajući, a jedan od najvećih problema je nedostatak stručnog kadra.

Posebno interesovanje učesnika i predstavnika medija vladalo je za Bussines Day koji je okupio menadžere vodećih bh. kompanija, ali i za studente koji su predstavljali svoje inovacije. Drugog dana konferencije predavanjima u Neumu prisustvovalo je i 50 studenata sa Fakulteta informacijskih tehnologija iz Mostara, koji je među prvima postao dio velikog projekta MS Skills Centar.         

Fokus Microsoft NetWork konferencije ove godine bio je na temama vezanim za digitalnu transformaciju i sigurnost, te inovacijama i rješenjima u oblaku koji omogućavaju optimizaciju poslovanja i podižu produktivnost. Predstavljen je i proces migracije sa lokalne na cloud infrastrukturu, razgovaralo se o iskustvima korisnika iz Bosne i Hercegovinu u ovom procesu, ali i novim mogućnostima dostupnih Microsoft cloud servisa kao što su Azure, Dynamics 365, Enterprise Mobility Suite, Office 365 i drugih.

Nakon brojnih predavanja, učesnici konferencije opustili su se na party-ju ''Glava u oblacima'', te uživali u dobro poznatim muzičkim hitovima kultne grupe Zabranjeno Pušenje i izvedbi mlade zvijezde Amine Hamzić.

1/1