Microsoft Teams, novi radni prostor za timove, temeljen na chatu, postao je dostupan svim korisnicima programa Office 365 uz više od 100 novih mogućnosti.

Nakon što je usluga predstavljena u decembru 2016., danas je koristi više od 50.000 organizacija. Unutar najaktivnijih organizacija, broj ljudi koji koriste Microsoft Teams raste 30% mjesečno, a upotreba poruka se udvostručuje svaka dva mjeseca. Trenutno, usluga ima više od 85 miliona aktivnih komercijalnih korisnika mjesečno i dostupna je na 181 tržištu i na 19 jezika.

Inače, radni prostor Microsoft Teams okuplja ljude, razgovore i sadržaje kao i alate koje timovi trebaju kako bi jednostavno surađivali. Zbog odličnih povratnih informacija kupaca, Microsoft je od decembra dodao čak 100 novih mogućnosti za bolji rad timova. Tako je Microsoft Teams postao pravo mjesto za timski rad koje pruža ugrađene Office aplikacije i usluge koje timovi koriste svaki dan - Word, Excel, PowerPoint, SharePoint te OneNote. Microsoft Teams ima napredne sigurnosne opcije i mogućnosti sinhronizacije. Podaci su šifrirani u svako doba, a uslugom se upravlja isto kao i drugim Office 365 programima.

Ako želite isprobati Microsoft Teams, to možete učiniti kroz besplatno testno korištenje programa Office 365.

1/1