Kompanije Microsoft i Steelcase su nedavno predstavile zajedničku viziju modernih dizajnerskih studija, u kojima su pored skupog Steelcase namještaja, u centru pažnje Microsoftovi Surface uređaji.

Prvi od pet setova Creative Spaces interijera tako uključuje Surface Book i Surface Pro 4, koji bi timovima od po dva dizajnera trebali omogućiti da se fokusiraju na svoj rad i da lako sarađuju sa drugom polovinom svog tima. Sa druge strane, Duo Studio je namijenjen dizajnerima koji rade u parovima ili zajedno na jednom Surface Studio all-in-one računaru - i koji se žele odmoriti u gostinskoj sobi sa ogromnim Surface Hubom, gdje gostima usput mogu predstaviti svoje projekte.

1/1

Ostatak Creative Spaces setova uključuje još i Ideation Hub, prilagođen manjim konferencijama, Maker Commons, namijenjen okupljanjima poput hackathona, te Respite Room, prilagođen dizajnerima koji se vole opustiti i razmišljati o svom radu.

Iz Microsofta i Steelcasea tvrde kako sa Creative Spaces interijerima žele pomoći organizacijama da “pametno integriraju modernu tehnologiju u svoje poslovne prostore kako bi podstakli kreativnost”, a u vjerodostojnost te tvrdnje se možete uvjeriti ukoliko posjetite neki od njihovih izložbenih salona u New Yorku, Londonu, Minhenu ili San Franciscu.