HMD Global, kompanija koja je preuzela ime Nokia, iznenadila je mobilno tržište predstavljanjem Nokia 6 telefona. Iako je telefon trebao biti predstavljen tek na Mobile World Congress sajmu, detalji o Android Nokiji su poznati već sada. Nažalost, prodaja kreće samo u Kini, i to samo preko jednog operatera.

HMD Global je naglasak stavio na aluminijumsko kućište i izgled telefona, dok su specifikacije u drugom planu. Iako se naglašava da je ovo mobitel srednje klase, specifikacije mu nisu loše. 5,5 inčni ekran ima FullHD rezoluciju, telefon pokreće Snapdragon 430 čip, a tu su i 4 gigabajta memorije, te 64 gigabajta memorije za podatke.

Na mobitelu je Android 7, ali još nije poznato koliko modifikacija je napravio HMD Global. Slično važi i za kamere, specifikacije su poznate, ali kvalitet još uvijek nije. Senzori imaju 16 i 8 megapiksela, a i prednja i zadnja kamera imaju f2.0 otvor blende, pa bi performanse u lošem osvjetljenju mogle biti dobre.

Spomenimo još i to da je telefon razvijan pod kodnim imenom D1C, dok flagship model o kojem se još ništa ne zna nosi oznaku Nokia P1. Do prvih testova, to je sve što se pouzdano može reći.

1/1