U organizaciji Faruka Pite porijeklom iz Bosne i Hercegovine

Kako prenosi Counter-Strike portal HLTV.org, poznati bosanskohercegovački takmičar u Counter-Strikeu, Faruk "pita" Pita odlučio je organizovati humanitarni turnir u ovom multiplayer FPS-u s ciljem prikupljanja donacija za nastradale u trenutnim poplavama u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Faruk će u turniru okupiti neke od najboljih svjetskih profesionalnih igrača Counter-Strikea – za početak, pored pite, tu su TaZ, Neo i byali iz Poljske, zatim LEGIJA iz Srbije, ScreaM iz Belgije, NBK iz Francuske, te f0rest, GeT_RiGhT, friberg, Xizt, twist, Delpan, JW, eksem, SpawN i Fifflaren iz Švedske.

Naravno, turniru će se priključiti još igrača.

Također, najavljeno je da će jedna velika igraća kompanija dijeliti svoje proizvode donatorima – o tome kako donirati i kada će se tačno turnir održati, organizatori će javnost obavijestiti kasnije ove sedmice, nakon što se svi uključeni igrači usaglase o dostupnosti.

Nezapamćene poplave su od prošle sedmice u BiH i Srbiji odnijele više od 40 života, a samo u našoj zemlji iseljeno je 30 hiljada ljudi, dok se materijalna šteta mjeri u milijardama eura.

1/1