Na Amazonu je moguće kupiti desetine moliona proizvoda u ogromnom broju različitih kategorija, pa između ostalog i različitu opremu za automobile. Međutim, nikada se nije mogao kupiti pravi automobil, sve do sada.

Amazon je počeo sa online prodajom automobila, ali su za sada ograničeni samo na jednu zemlju. Kompanija je potpisala ugovor sa Fiat Chrysler-om o ponudi njihova tri najpopularnija modela u Italiji. Tako će kupci preko Amazona moći da biraju između Fiat Panda, Fiat 500 i Fiat 500L modela automobila. Nakon obavljene online kupovine, predstavnik Amazona će kupca obavijestiti gdje može pokupiti svoj novi automobil i finalizirati kupovinu, a automobil će biti spreman za isporuku u roku od dvije sedmice.

Odavno se očekuje da Amazon krene sa prodajom automobila, a u Americi je čak pokrenut i Amazon Vehicles koji korisnicima omogućava kupovinu svega vezanog za automobile, osim vozila. Za sada još uvijek nema informacija da li će Amazon omogućiti kupovinu automobila i na drugim tržištima.

1/1