Centar za promociju civilnog društva, organizator edukativne manifestacije pod imenom Hour of Code – Sat kodiranja, u sklopu priprema za sljedeće izdanje ovog zanimljivog događaja organizuje specijalnu edukaciju za nastavnike informatike.

Edukacija će se održati tokom mjeseca novembra u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Mostaru. Edukacija je namijenjena učiteljima razredne i predmetne nastave zaintersovanim za primjenu informatike u nastavi, te nastavnicima i profesorima informatike u osnovnim i srednjim školama.

Učesnici edukacije će se upoznati sa inovativnim metodama podučavanja gradiva informatike u nastavi, te će im biti predstavljena dosadašnja iskustva i besplatni alati za unapređenje nastave informatike (online alati, kao i rješenja za bolju produktivnost). Također će biti predstavljane i mogućnosti alata za online testove, video kanal, web bazirano programiranje, kako kreirati svoj blog i dijeliti nastavne materijale sa učenicima i kolegama.

Edukacija će se realizovati u 5 cjelina: 1. Sat kodiranja u školama – pripema i učešće; 2. Slobodni softveri u nastavi; 3. Pregled mogućnosti Office365 for education; 4. Pokretanje besplatnog bloga i video kanala, korištenje apleta u nastavi (fizika, hemija - java simulacija), Online programiranje sa bilo kojeg mjesta uz pomoć web browsera; 5. Prikaz mogućnosti edukativne društvene mreže, kreiranje online testova za učenike, Društvene mreže, Mreže za edukatore (razmjena iskustva).

Više informacija na:
http://civilnodrustvo.ba/resursni-centar/edukacije/ostale-edukacije/inovacije-u-nastavi-informatike

1/1