Netflix već dugo zagovara priču kako ne žele ponuditi offline opciju reprodukcije sadržaja, jer korisnici navodno nisu nikad daleko od pouzdane internet konekcije. Ipak, izgleda da ta priča više ne pije vode.

Netflix-ov glavni šef sadržaja Ted Sarandos, rekao je u intervjuu za CNBC da kompanija sada razmatra uvođenje funkcije offline reprodukcije i da još nisu sigurni kada će se desiti njeno pokretanje. On je priznao kako ovaj streaming div nastavlja svoje širenje na nova tržišta, te da moraju prilagoditi svoje usluge korisnicima koji ne moraju uvijek imati odgovarajući pristup internetu kako bi uživali u sadržaju. Izgleda da kompanija shvata da je offline funkcija dovoljno važna, te će početi da je promovišu na tržištima u razvoju. Ovo bi mogao biti vrhunac "download-a-go" funkcije o kojoj se špekulisalo da će biti implementirana do kraja ove godine.

Sarandos je istakao kako je Netflix pokrenut na više teritorija i kako sve one imaju različite nivoe povezivanja i problema, a trenutno Netflix pokriva više od 200 zemalja širom svijeta.

1/1