Prateći brojne glasine i nagađanja, Microsoft je konačno predstavio Microsoft Teams - njihovu konkurenciju popularnom Slacku.

Teams je zamišljen kao chat-bazirani radni prostor, dizajniran na temeljima korisničke saradnje u realnom vremenu, koji će služiti kao mješavina ili hub njihovih Office 365 proizvoda, umjesto da se stalno prebacuje između različitih produktivih i komunikacionih aplikacija. Iako je tržište alata za kolaboraciju prilično pretrpano, Teams ipak donosi neke zanimljive funkcije. Očekivano su tu grupne poruke, Skype integracija za video i glasovne pozive, ali recimo i threaded chat-ovi koje Slack nema. Pojednostavljeno je i lakše kretanje između timova, kao i Tabs funkcija koja omogućava integraciju raznih cloud usluga.

Microsoft će imati aplikacije za Windows 10, Mac, Android, iOS, Windows Phone, pa čak i browser bazirani web klijent. Oni koji žele da isprobaju Teams, mogu mu pristupiti od danas u okviru korisničkog Office 365 preview-a, a biće dostupan na 18 jezika u 181 zemlji.

 

1/1