Microsoft je upravo objavio kako je njihova cloud platforma  Azure od sada besplatno dostupna neprofitnim organizacijama čitavog svijeta. Ova odluka je dio većeg projekta kojim se Microsoft u januaru ove godine obavezao da će u slijedeće tri godine donirati jednu milijardu dolara vrijedne cloud resurse koji bi trebali služiti javnom dobru.

Azure nudi integrirani paket cloud usluga - analitiku, računarstvo, web i mobilne aplikacije, umrežavanje, pohranu i više – kako bi se neprofitne i nevladine organizacije osnažile da ostvare svoje misije i postignu više; više uvida, veću učinkovitost i veći utjecaj. Također, cloud usluge pomoći će nevladinim organizacijama širom svijeta, koje djeluju u vrlo izazovnim situacijama, imaju ograničene proračune, a time i ograničena sredstva, osoblje i tehnologiju, da ubrzaju inovacije, te ostvare nove uvide kroz obradu podataka i brže donose odluke, a sve uz vrhunsku sigurnost i najnapredniju zaštitu podataka.

Ova donacija samo je jedan dio ukupnih Microsoft donacija jer kompanija raznim neprofitnim organizacijama širom svijeta dnevno donira 2,6 miliona dolara u softveru, što iznosi više od milijardu dolara godišnje. Inače, besplatna Azure platforma u oblaku za neprofitne i nevladine organizacije uključuje korištenje alata i programa kao što su Office 365, Dynamics CRM, Enterprise Mobility, Power BI, kako bi mogli ostvariti što više dobrih projekata u svojim zajednicama.

Moderne neprofitne organizacije će kroz Azure platformu moći ostvariti veći učinak na terenu, a pet osnovnih prednosti koje će dobiti kroz Azure su:
1. Komunikacija: neprofitna organizacija može komunicirati i surađivati u realnom vremenu, interno kroz odjele i s osobljem na terenu te s donatorima, volonterima i partnerima.
2. Mobilnost: osoblje organizacija ostaje povezano s informacijama, datotekama i podacima dok su u kancelariji ili dok borave na terenu, te mogu biti produktivni bilo kada, bilo gdje i na bilo kojem uređaju.
3. Prikupljanje podataka: neproftina organizacija može razviti kvalitetnije i dugotrajne odnose s donatorima, članovima i volonterima kroz prikupljanje podataka i posljedične uvide u djelovanje organizacije što olakšava odluke.
4. Povjerenje: organizacija osigurava sigurnost, privatnost i usklađenost štiteći podatke i kontrolu pristupa.
5. Učinkovitost: neprofitna organizacija smanjuje troškove i povećava učinkovitost pomoću fleksibilne cloud usluge, te kontrolira IT ulaganja i seli poslovanje u oblak vlastitim tempom s mogućnošću skaliranja.

O tome kako neprofitna i nevladina organizacija može ostvariti besplatno korištenje platforme Microsoft Azure saznajte ovdje ili na blogu.

Nevladine organizacije u Bosni i Hercegovini mogu besplatno aplicirati za ove donacije putem TechSoup Balkans programa. Sve informacije vezane za registraciju i pristup na:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

http://www.techsoupbalkans.org

 

1/1