Na IFA sajamu koji se tradicionalno održava u Berlinu, Samsung je javnosti predstavio svoj novi Gear S3 pametni sat baziran na Tizenu.

U ponudi će biti dvije verzije ovog sata - Classic i Frontier, koji zapravo imaju iste specifikacije, ali se Frontier može pohvaliti svojim robusnijim i tvrdokornim kućištem. Unutar satova nalaze se 1,3-inčni Super AMOLED ekran sa "always-on" funkciom i Gorilla Glass SR+ zaštitom, 1 GHz dual-core Exynos procesor, 768MB RAM, 4 GB memorije za pohranu podataka, kao i ugrađeni GPS modul. Također, kod Frontier modela tu je i LTE podrška, tako da će telefoniranje i razmjena poruka biti omogućeni i bez upotrebe telefona.

Oba sata integrisati će bateriju kapaciteta 380mAh, što će biti dovoljno za četiri dana autonomije, a dolaze i sa IP68 certifikatom odgovornog za otpornost uređaja na vodu. Također, tu su i brojne nove mogućnosti poput Samsung Pay podrške, prepoznavanja rukopisa, visinomjera i barometara, kao i ugrađenog zvučnika.

Oba sata dizajnerski izgledaju odlično, a u ponudi će biti i brojne izmjenjive narukvice. Za sada nema informacija o cijenama, a u prodaji bi se trebali naći krajem godine.

1/1