Facebookove aspiracije prema igrama nisu završile sa Candy Crush Sagom, FarmVille-om ili kupovinom Oculus VR-a za dvije milijarde dolara. Ova društvena mreža pokreće namjensku PC igraću platformu, a ista će se oslanjati na developere koji koriste sve prisutniji Unity engine.

Ova socijalna mreža zajedno sa Unity Technologies rade na proširivanju Facebookovog seta alata i usluga za razvoj igara, čime žele pružiti Unity developerima nove načine kako da angažuju milione igrača na Facebooku. Između ostalog, kao proširenje postojećeg odnosa, Unity će integrisati podršku za Facebook, uključujući i potpuno novu PC igraću platformu koja je trenutno u razvoju. To će omogućiti brzo isporučivanje igara postojećem broju od 650 miliona igrača koji koriste Facebook igre mjesečno, što je vrlo masivna i angažovana zajednica koja je omogućila Facebooku da samo u 2015. godini isplati više od 2,5 milijarde dolara developerima.

Zainteresovani developeri mogu aplicirati do 31. augusta i početi testiranje alpha verzije nove Export to Facebook funkcije u Unity Editoru.

1/1