Intesa Sanpaolo Banka je prva banka u Bosni i Hercegovini koja je svojim korisnicima za usluge mobilnog bankarstva ponudila i odgovarajuću Windows Phone 8 aplikaciju.

Aplikacija "m-Intesa" je zvanično je predstavljena sredinom aprila, odnosno tokom otvaranja MS NetWork 4 konferencija u Banji Vrućici. Kroz aplikaciju je moguće pregledati stanje svih usluga i računa koji se koriste u banci, izvršiti usluge transfera novca i konverzije, odnosno pregledati važeći kurs i druge novosti iz banke.

Preuzimanjem m–Intesa usluge na mobilni uređaj instalira se softverski token koji osigurava potpunu sigurnost rada, a u slučaju gubitka ili krađe mobilnog uređaja, pored zaštite pristupa aplikaciji lozinkom, pristup usluzi od strane uređaja moguće je i naknadno onemogućiti korištenjem ELBA Flex aplikacije, stranice za pregled i deaktivaciju uređaja ili kontaktirajući najbližu poslovnicu banke.

Intesa Sanpaolo m-Intesa Windows Phone 8 aplikaciju možete besplatno preuzeti ovdje, dok više informacija o načinu aktivacije usluge možete pronaći na ovoj stranici.

 

1/1