Ako jednostavno nemate dovoljno prostora za skladištenje današnje multimedije poput 4K videa i igara koje zauzimaju brdo prostora na hard disku, Seagate je upravo predstavio jedno rješenje za takve korisnike. Kompanija je naime lansirala hard disk do sada najvećeg kapaciteta namijenjenog za desktope ili kućne računare - 10TB Barracuda Pro.

Ipak, ovaj kard disk ne igra samo na kartu kapaciteta, već ga je Seagate opremio visokim performansama, što se odlikujem masivnim 256 MB cacheom, te rotacijom od 7.200rpm. Barracuda Pro koristiti konvencionalno magnetno zapisivanje, bez bilo kakvih egzotičnih tehnologija poput punjenja helijumom ili slično, kako bi se postigao veći kapacitet.

Novi 10TB Barracuda Pro ima preporučenu cijenu od 535 američkih dolara, a predstavljena su i još dva 10TB modela koja koštaju manje, ali nisu usmjereni ka desktop performansama. To su 10TB IronWolf za NAS uređaje po cijeni od 470 dolara, te 10TB SkyHawk disk za korištenje u video nadzornim okruženjima koji košta 460 dolara.

1/1