Nova doza istog?

Ubisoft se očigledno dobro spremio za E3. Far Cry 4, za kojeg su glasine govorile da bi mogao biti smješten na Himalajima, zvanično je najavljen i bit će smješten upravo tamo gdje se i pretpostavljalo, na Himalaje – tačnije, u izmišljeno mjesto po imenu Kyrat. U njemu ćete, očekivano, pokušati svrgnuti s vlasti lokalnog tiranina, a u skladu sa egzotičnim settingom, igrač će za tumaranje po nelinearnim lokacijama osim uobičajenog izbora vozila na raspolaganju imati i slonove.

Firma za sada nije ponudila mnogo informacija o najnovijem dijelu serijala koji je započeo sa horor FPS-om u produkciji Cryteka, te se nastavio "Ja i moj pištolj protiv privatne vojske" naslovima, ali je natuknula da će biti smješten u najveći otvoreni svijet do sada. Pored toga, na Far Cry 4 nećemo čekati pretjerano dugo – igra bi u Evropi trebala izaći 20. novembra za PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 i PC.

Nažalost, Ubisoft je odlučio slijediti novi trend pokretanja narudžbi igre prije pokazivanja gameplaya ili makar screenshotova, pa tako oni nedovoljno strpljivi da sačekaju E3 već sada mogu potrošiti 60 eura na Limited izdanje igre koje donosi bonus oružje, harpun.

1/1