Londonska kompanija Mill, poznata po kreiranju i snimanju nekih nevjerovatnih reklama i filmskih sekvenci, kreirala je Blackbird, jedno neobično vlastito vozilo, jer ništa slično za njihove potrebe trenutno ne postoji.

Blackbird je zapravo njihov alat ili pomagalo koji će im omogućiti jednostavnije i jeftinije snimanje scena sa automobilima. Vozilom dominira samo kostur, pa Blackbird izgleda kao neko vozilo izašlo iz Mad Max serijala. Naime, on se može voziti kao i svaki drugi automobil, ali zapravo kvakva je u kompjuterskoj grafici i post produkciji. Nakon snimanja potrebnih scena, Blackbird se pomoću kompjuterske grafike i obrade može pretvoriti u bilo kakvo vozilo na svijetu, jer se njegova šasija može širiti i produživati da zadovolji i one najmaštovitije vizije, ali i da postane bilo koji serijski automobil.

Za pogon koristi elektromotor čije se karakteristike mogu potpuno prilagođavati, tako da on vrlo lako može oponašati i vozne karakteristika vozila u koje će se pretvoriti. Prilikom vožnje bilježi svaki detalj o poziciji, brzini i prostoru koji odgovaraju fizici u stvarnom svijetu, a tu je i mogućnost snimanja okoline u kojoj se nalazi, pa je njegova svestranost neupitna.

Obzirom da automobili nemaju govor tijela i izraze lica, ovo je prilično sigurno i lako primjenjvo. Blackbird će definitivno promijeniti pogled na sve buduće video zapise sa automobilima, a kako to izgleda u praksi, pogledajte priloženi video.

1/1