Protagonistkinja urađena po planiranoj, ali nikada realizovanoj Duke Nukemovoj kolegici u DN Foreveru

Novija historija Duke Nukema je zaista tužna – osim što je Duke Nukem Forever nakon 14 godina razvoja izašao sa hrpom bugova i bez gomile sadržaja koji je bio isječen radi rezanja troškova, Gearbox i 3D Realms su zategnuli međusobne odnose zbog prava na serijal i ionako slabe zarade DNF-a. Najnoviji takav incident tiče se 3D Realmsovog korištenja Duke Nukem imena u Duke Nukem: Mass Destructionu, kojeg je Interceptor razvijao u saradnji s njima.

E, sada su 3D Realms i Interceptor (koji je odnedavno vlasnik 3DR-a) najavili Bombshell, akcijski RPG iz izometrijske perspektive koji će nas staviti u ulogu Duke Nukemove nesuđene partnerke Bombshell. Radnja će se odvijati na četiri planete i vrtit će se oko tipičnog nukemovskog zapleta: spašavanja američkog predsjednika od vanzemaljaca. Okruženja bi trebala biti potpuno različita od planete do planete, uz dostupnost sporednih questova i nelinearnih lokacija na svakoj od njih.

Zvuči zanimljivo? Igra bi trebala izaći iduće godine, a prve screenshotove imate ispod:

1/1

Što se tiče pravnih zavrzlama, Gearbox je očigledno uspio blokirati Interceptovo korištenje prava na DN serijal. Iako je Bombshell izometrijska akcija kakva je trebao biti i Mass Destruction, ipak je još uvijek rijetko šta ravno pravom Duke Nukemu i pig copovima. Doduše ukoliko stvar bude kvalitetna, Interceptor i 3D Realms imaju idealnu šansu da dugoročno stvore punokrvnog pucačkog nasljednika Duke Nukema.

Nije baš da to i očekujemo, s obzirom na srednju žalost od igre kakva je bio Interceptorov prošlogodišnji Rise of the Triad reboot.