Western Digital, koji je prošlog mjeseca finalizirao kupovinu SanDiska i za to izdvojio 19 milijardi dolara, predstavio je ultra-brzu microSD karticu. Riječ je o novoj seriji microSD kartica, koja uključuje SanDisk Extreme microSDXC UHS-I od 256GB, najbržu karticu u svojoj klasi, te SanDisk Extreme microSDXC UHS-I, Premium Edition - prvu microSD karticu od 256GB koja je posebno optimizovana za mainstream potrošače.

Premium Edition će se početi isporučivati u avgustu ove godine, po cijeni od 150 dolara, dok će standardna SanDisk Extreme microSDXC UHS-I kartica ući u prodaju u četvrtom kvartalu 2016. godine, po cijeni od 200 dolara.

SanDisk Extreme microSDXC UHS-I kartica ima mogućnost brzine prenosa podataka do 100 MB/s, što će korisnicima omogućiti da uštede vrijeme prilikom transfera velikih fajlova. Procijenjeno je da korisnici, zahvaljujući kartici od 256GB, mogu pohraniti otprilike 14 sati 4K UHD videa, što je čini idealnom opcijom za vlasnike akcijskih kamera, droneova i smartphonea koji podržavaju snimanje 4K videa.

S druge strane, Premium Edition kartica namijenjena je korisnicima Android uređaja "koji ne žele brinuti da li će im ponestati prostora na uređajima", kažu iz kompanije. Nova kartica može pohraniti više od 24 sata Full HD videa, uz brzinu prenosa podataka od do 95 MB/s.

1/1