Teri Goldstein iz Kalifornije dobila je pravnu bitku protiv Microsofta i završila sa 10.000 dolara odštete zbog "neželjene" automatske instalacije Windowsa 10.

Naime, Teri tvrdi da je zbog automatske instalacije Windowsa 10 njen računar potpuno usporio rad, a sistem se često rušio, tako da je računar znao biti danima neupotrebljiv. Kako je baš taj računar koristila za vođenje svoje turističke agencije, Teri tvrdi da je izgubila i dosta novca zbog neželjenog updatea:

"Nikada nisam čula za Windows 10. Niko me nikada nije ni pitao da li uopšte želim update", izjavila je Teri za The Seattle Times.

Kada joj ni Microsoftova korisnička podrška nije pomogla da riješi ovaj problem, Teri je čitav slučaj iznijela pred sud. Na kraju je Microsoft pristao isplatiti odštetu Teri, ali ne priznaje nikakve malverzacije koje mu se pripisuju. Glasnogovornik kompanije naglašava da su ovu sumu isplatili samo kako bi izbjegli troškove koje bi im donijelo duže parničenje.

Microsoft je izložen kritikama još od objavljivanja Windowsa 10. Kritičari smatraju da je Microsoftova kampanja kroz koju pokušavaju "pogurati" što veći broj ljudi da instalira novi operativni sistem previše agresivna.

1/1