Adobe je pustio u opticaj novu nadogradnju za Creative Cloud aplikacije, a jasno, najznačajniji noviteti su rezervisani za Photoshop CC. U kompaniji na svom blogu sasvim neskromno naglašavaju da vam noviteti "omogućuju da čak i lakše stignete do briljantnog rezultata od prazne stranice". 

Photoshop tako sada nudi automatsko "inteligentno" popunjavanje praznina na rubovima slike koji nastaju u slučaju da je rotirate ili povećavate u crop alatu. Također, Face-Aware Liquify će automatski prepoznati dijelove lica osobe na fotografiji i olakšati retuširanje, tj. podešavanje izgleda nosa, očiju, usta i drugih stvari bitnih za manekenke, manekene i one koji se tako osjećaju.

Tu je i Match Font, koji je u stanju detektovati font na slici (ili ponuditi neki sličan) – i to koristeći samo one fontove kojima vi imate pristup na svom računaru ili na Creative Cloudu.

1/1

Ni Illustrator nije prošao bez noviteta – grafičkim dizajnerima je olakšano eksportovanje ikonica u različitim verzijama prilagođenim za ekrane različitih rezolucija, tako da ih je sada jednim klikom moguće eksportovati odjednom, umjesto da to radite za svaku verziju pojedinačno.

I na kraju, Adobe Stock je obogaćen premium sadržajem u vidu pažljivo odabranih slika cijenjenih umjetnika, kao i jednostavnijom ugradnjom slika i videa u vaše digitalne kreacije putem samo jednog klika.