Na Kickstarteru je osvanuo zanimljiv proizvod koji vaš stari bicikl može za tili čas pretvoriti u električni. Riječ je o Bikee Bike BEST opremi za bicikle, koja vašem starom biciklu može dati brzinu od 45 kilometara na sat, uz domet od 56 do 96 kilometara, u zavisnosti od toga koju ste verziju naručili: onu od 250W, 500W, 750W ili 999W.

Za proizvod je odgovorna kompanija "Bikee Bike" koju su pokrenula dva brata Italijana, a koji očekuju da će od kampanje na Kickstarteru prikupiti 50.000 eura i da će svoj proizvod početi slati donatorima već od kraja ove godine.

Oprema se sastoji od motora i baterije, a dolazi sa svim ostalim priborom koji vam je potreban kako biste obični bicikl pretvorili u električni. Nakon što svu opremu namontirate na bicikl, preko Bikeeove aplikacije za mobilne uređaje možete podešavati motor i sve ostale parametre koji će vam garantovati vožnju prema vašem ukusu.

Naravno, uređaj je skup. Za donaciju od 560 eura i više, dobit ćete samo motor i držač za isti. Donatori koji žele cjelokupnu opremu, morat će unaprijed iskeširati minimalno 1090 eura.


1/1